Бутерки с риба тон, лук и риган

Необходими продукти:
- 800 грама бутер тесто
- 1 глава лук
- 1 чушка (сладка)
- 200 грама консервирана риба тон
- 1 яйце
- риган на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте, нарежете и накълцайте ситно лука, изпържете го в олио. Добавете почистената от семената и нарязана чушка, подправете със сол, риган и черен пипер.
Намачкайте рилата с вилица и смесете със зеленчуците.
Нарежете тестото на квадрати, в единия край на всеки сложете от плънката и затворете с другата част, придавайки форма на триъгълник. Краищата слепете, притискайки с вилица.
Намажете повърхността с разбито яйце и подредете бутерките в тава върху пергамент.
Изпечете за полови час във фурната на средна температура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladylifestyle.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спагети със сметана и риба тон
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
Коментари към Бутерки с риба тон, лук и риган