Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутерки с агнешко месо

Бутерки с агнешко месо

от 04 апр 2018г., обновено на 10 апр 2018г.
Бутерки с агнешко месо - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 350 грама агнешко месо (или кайма)
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1/4 чаена чаша листа мента
  • 2 домата
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и доматите на малки кубчета, а яйцето разбийте в отделна купичка.

От листа бутер тесто изрежете 4 кръга с диаметър 12 сантиметра. Прехвърлете ги в тава за печене, покрита с хартия. Приберете в хладилника, докато приготвяте пълнежа.

Запържете лука в зехтина, 2 минути по-късно прибавете каймата и подправките (или накълцано на ситно агнешко месо). Задушете каймата за 5-6 минути, докато се сготви (с дървена лъжица я раздробете). Подправете, добавете листата мента и домата, свалете от котлона и изчакайте да се охлади.

Разпределете сместа в центъра на всеки кръг от бутер тестото, след което ги сгънете през средата. Запечатайте, като притиснете ъглите с вилица. Намажете с разбитото яйце и изпечете за 15 минути (до златисто). Охладете и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
  • Бутер банички с шунка и кашкавал Бутер банички с шунка и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Коментари към Бутерки с агнешко месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бутерки с агнешко месо
    www.framar.bg 
    на 19 July 2025 в 00:44
    Коментирайте "Бутерки с агнешко месо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Банички със сирене
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
  • Банички с шунка, кашкавал и маслини
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 2 дни, 11 часа и 26 мин.

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 134 дни, 3 часа и 6 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 7 дни, 14 часа и 48 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 9 дни, 14 часа и 25 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 14 дни, 12 часа и 45 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 21 дни, 8 часа и 55 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 20

КАНТАБ ПЛЮС таблетки 32 мг / 12.5 мг * 28 НОБЕЛ

АКАРД таблетки 150 мг * 30

ДЖЕЙМИСЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 500 мг * 60

НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С МЕНТОЛ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:49:50

БИО БАЛАНС саше * 10 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:24:21

ЕСКИМО ЗА ДЕЦА сироп 105 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:08:56

ЕРДОМЕД прах 175 мг / 5 мл 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:56:03

ДЖЕЙМИСЪН ПРОБИОТИК 10 капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:42:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival