Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутерки с агнешко месо

Бутерки с агнешко месо

Бутерки с агнешко месо - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 350 грама агнешко месо (или кайма)
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1/4 чаена чаша листа мента
  • 2 домата
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и доматите на малки кубчета, а яйцето разбийте в отделна купичка.

От листа бутер тесто изрежете 4 кръга с диаметър 12 сантиметра. Прехвърлете ги в тава за печене, покрита с хартия. Приберете в хладилника, докато приготвяте пълнежа.

Запържете лука в зехтина, 2 минути по-късно прибавете каймата и подправките (или накълцано на ситно агнешко месо). Задушете каймата за 5-6 минути, докато се сготви (с дървена лъжица я раздробете). Подправете, добавете листата мента и домата, свалете от котлона и изчакайте да се охлади.

Разпределете сместа в центъра на всеки кръг от бутер тестото, след което ги сгънете през средата. Запечатайте, като притиснете ъглите с вилица. Намажете с разбитото яйце и изпечете за 15 минути (до златисто). Охладете и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки