Бутерки с агнешко месо
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук
- 350 грама агнешко месо (или кайма)
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/4 чаена чаша листа мента
- 2 домата
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и доматите на малки кубчета, а яйцето разбийте в отделна купичка.
От листа бутер тесто изрежете 4 кръга с диаметър 12 сантиметра. Прехвърлете ги в тава за печене, покрита с хартия. Приберете в хладилника, докато приготвяте пълнежа.
Запържете лука в зехтина, 2 минути по-късно прибавете каймата и подправките (или накълцано на ситно агнешко месо). Задушете каймата за 5-6 минути, докато се сготви (с дървена лъжица я раздробете). Подправете, добавете листата мента и домата, свалете от котлона и изчакайте да се охлади.
Разпределете сместа в центъра на всеки кръг от бутер тестото, след което ги сгънете през средата. Запечатайте, като притиснете ъглите с вилица. Намажете с разбитото яйце и изпечете за 15 минути (до златисто). Охладете и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Баница с лапад и сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Бухтички
- Лучник с маслено тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Бутерки с агнешко месо