Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
Необходими продукти:
- 1 голяма гъба портобело, почистена и нарязана на ситно (или друг вид гъби)
- 1 чаша черен боб от консерва, отцеден
- 2 супени лъжици бадемово масло
- 3 супени лъжици майонеза (вегетарианска)
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 3/4 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 3/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаша сварена киноа
- 1/4 чаша овесени ядки
- 1 супена лъжица кетчуп
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 4 пълнозърнести питки за хамбургер, препечени
- 2 листа маруля, нарязани
- 4 тънки резена домат
- 4 тънки резена червен лук
Начин на приготвяне:
Блендирайте в хранителен робот гъбата, черния боб, бадемовото масло, 1 супена лъжица майонеза, черен и червен пипер, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах и сол, докато се смесят всички съставки. Прехвърлете в купа и смесете с киноата и овесените ядки, разбъркайте и охладете за 1 час.
Разбийте кетчупа, горчицата и останалите 2 супени лъжици майонеза, 1/4 чаена лъжичка чесън на прах и разбъркайте до гладкост. Оформете от охладената гъбена смес 4 кюфтенца. Загрейте зехтин и ги запържете в него за около 4 минути от всяка страна или до хрупкава и златиста коричка.
Сложете в запечената питка по едно кюфте, сос и гарнитура от маруля, домат и лук, сервирайте.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
Коментари към Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос