Булгур с пилешко, домати и лук

Необходими продукти:
- 300 грама булгур
- 4-6 супени лъжици олио
- 1 средно голямо пиле (с тегло около килограм)
- 2 средни глави кромид лук
- 1 голяма сладка чушка (червена)
- 1 добре узрял домат (или 4-5 чери)
- сол
Начин на приготвяне:
В 2-3 лъжици нагорещено олио изсипете булгура, който разбъркайте и запържете буквално за 1-2 минути.
Внимателно налейте 3 чаени чаши гореща вода (600 милилитра), затворете съда с капак, като периодично разбърквайте.
Варете булгура на среден огън до готовност (15-20 минути). Зърната трябва да поемат всичката течност.
Междувременно измийте пилето и го разделете на малки порции, които подсушете. Запържете ги в останалото олио до образуването на лека златиста коричка (около 15 минути).
През това време обелете и нарежете на полукръгчета лука. Чушката измийте, почистете от семената и нарежете на парчета, а доматите - на тънки резени.
Щом пилето стане златисто, към него прибавете зеленчуците, подсолете и нека всичко се задушава до готовност на месото и докато останалите продукти омекнат. Това ще отнеме приблизително 20 минути.
Разпределете булгура в чинии и върху него сложете пилешкото със зеленчуците.
Полейте ястието с образувалия се по време на приготвянето сос и поднесете.
Добър апетит!
Източник: maxoness.blogspot.bg
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Влезте във форма с булгур
- Салати от булгур и спанак
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Червена леща с булгур
- Гарнитура от булгур с моркови и лук
- Пълнен червен лук с булгур и целина
- Булгур с кейл и орехи
- Салата от булгур и нахут с авокадо
Коментари към Булгур с пилешко, домати и лук