Булгур с кейл и орехи
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша булгур
- 2 супени лъжици орехи, нарязани
- 6 чаени лъжички зехтин екстра върджин (или орехово масло)
- 2 глави лук, наситнени
- 2-3 скилидки чесън, наситнени
- 1 връзка кейл без стеблата, наситнен
- 1/3 чаена чаша фурми без костилка
- 2-4 супени лъжици вода
- 4 чаени лъжички бял винен оцет
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Пригответе булгура според указанията на пакета, след което го изплакнете под хладка вода и отцедете.
Запечете орехите в сух тиган, докато покафенеят за 2-3 минути.
Загрейте 5 чаени лъжички зехтин (или орехово масло) в тенджерка и запържете лука, докато започне да покафенява, след което добавете чесъна и разбъркайте за около 15 секунди. Изсипете кейла, фурмите и 2-4 супени лъжици вода и гответе, разбърквайки често, докато зеленчуците омекнат.
Добавете булгура в тенджерата при зеленчуците, сложете оцета, солта и загрейте за 1 минута. Поръсете с натрошени орехи и 1 чаена лъжичка зехтин (или орехово масло), преди да сервирате.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Салати от булгур и спанак
- Влезте във форма с булгур
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Пилешка супа с булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Булгур с гъби и лук
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
Коментари към Булгур с кейл и орехи