Брускети с рикота и гъби
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша рикота
- 1 яйце
- кората от 1 лимон, фино настъргана
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 щипка черен пипер
- 4 филии хляб (най-добре квасен хляб)
- 1 супена лъжица зехтин
за гъбите:
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 16 печурки
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша вино марсала
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите, като затоплите 1 лъжица масло и зехтина в тиган. Добавете гъбите, нарязани на филийки, и ги пържете, докато омекнат и покафенеят - около 5-6 минути. Прибавете зеления лук и разбъркайте, когато и той стане мек (след 2 минути), добавете виното. Намалете котлона и изчакайте течността да се редуцира. Прибавете бульона и лимоновия сок, оставете да се готви, докато течността се изпари. Подправете с магданоза и разбъркайте останалото масло в гъбите. Те трябва да придобият лека кремообразна текстура на соса, полепнал по тях.
Затоплете за кратко филийките в тостер, колкото леко да хванат загар, но не и да стават твърди.
Рикотата смесете с всички подправки, лимоновата кора и яйцето.
Филийките полейте с малко зехтин и отгоре плътно и богато намажете с рикотата. Печете във фурна, загрята на 220 градуса, за около 12 минути, докато сместа се стегне, но не бива да хваща тъмна коричка.
Сервирайте брускетите в чиния, а върху всяка сложете от гъбите.
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с масло и печен чесън
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Печени брускети с чубрица и маслини
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
Коментари към Брускети с рикота и гъби