Брускета с намачкан нахут и домати

Необходими продукти:
- 125 грама нахут от консерва, отцеден
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица тахан
- 50 грама чери домати, нарязани
- 1 супена лъжица нарязан на ситно магданоз
- 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1 филия хляб
- лимонов резен за сервиране
Начин на приготвяне:
Намачкайте нахута в малка купичка, овкусен с лимоновия сок и тахана. Нека структурата остане зърнеста, да не бъде напълно гладка.
Доматите смесете с магданоза и полейте със зехтин.
Нахута сложете върху филията и размажете, нека да бъде дебел пласт. Отгоре сложете доматената салата. Сервирайте с лимонов резен, ако желаете да овкусите допълнително.
Източник:
taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Сладки брускети с меко сирене, ябълки, орехи и мед
- Брускети с гъби, мащерка и чесън
- Брускети с крема, каперси и пушена сьомга
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Брускети със сирене бри, рукола и репички
- Брускети с череши и прошуто
- Хрупкави брускети с боровинки и рикота
Коментари към Брускета с намачкан нахут и домати