Бонбони от нахут с орехи, мед и канела

Необходими продукти:
- 90 грама сух нахут
- 30 грама орехови ядки
- 1,5 супени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжица канела
- 2 супени лъжици какао на прах
- 1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте нахута, залейте със студена вода за 12 часа, след това я отцедете, налейте нова е и сварете зърната до готовност (около 1-1,5 часа).
Щом нахутът омекне, изсипете в гевгир, за да отстраните течността. Зърната сложете в блендер, добавете при тях орехите, канелата, меда и смелете всичко до еднородност.
Сместа се получава ронлива, но лесно се оформя с ръце. Направете малки топчета от нея и ги оваляйте в комбинация от пудра захар и какао.
Готовите бонбони съхранявайте на студено, покрити с капак.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
ПРОМОАУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Домашни шоколадови бонбони
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Бонбони орео с шоколад
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Нахут с ориз и лук
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Орехови бонбони с тахан и канела
Коментари към Бонбони от нахут с орехи, мед и канела