Бонбони от нахут с орехи, мед и канела

Необходими продукти:
- 90 грама сух нахут
- 30 грама орехови ядки
- 1,5 супени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжица канела
- 2 супени лъжици какао на прах
- 1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте нахута, залейте със студена вода за 12 часа, след това я отцедете, налейте нова е и сварете зърната до готовност (около 1-1,5 часа).
Щом нахутът омекне, изсипете в гевгир, за да отстраните течността. Зърната сложете в блендер, добавете при тях орехите, канелата, меда и смелете всичко до еднородност.
Сместа се получава ронлива, но лесно се оформя с ръце. Направете малки топчета от нея и ги оваляйте в комбинация от пудра захар и какао.
Готовите бонбони съхранявайте на студено, покрити с капак.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни шоколадови бонбони
- Лимонови бонбони с кокос и крема сирене
- Бонбони орео с шоколад
- Домашни желирани бонбони
- Веган майонеза от нахут
- Нахут с ориз и лук
- Енергийни бонбони от сушени плодове и бадеми
Коментари към Бонбони от нахут с орехи, мед и канела