Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бонбони от леща с лешници, тиквени семена и сушени кайсии

Бонбони от леща с лешници, тиквени семена и сушени кайсии

Бонбони от леща с лешници, тиквени семена и сушени кайсии - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама сварена червена леща
  • шепа стафиди (без семена)
  • 30 грама лешници
  • 30 грама тиквени семена
  • 4 супени лъжици сухо мляко
  • 2 капки бадемова есенция
  • щипка хималайска сол
  • 2 чаени лъжици мед
  • 70 грама сушени кайсии
  • настърган бял шоколад за овалване на готовите бонбони


Начин на приготвяне:

Накиснете в топла вода стафидите и сушените кайсии. Когато омекнат, извадете върху салфетка, за да се подсушат.

Лещата сварете за четвърт час в подсолена вода, а съотношението зърна-течност е 1:2, т.е 1 чаша леща се вари в 2 чаши вода. Оставете да се охлади.

Лешниците и тиквените семена изпечете поотделно в сух тиган. След това ги смелете с блендер или нарежете ситно с ножа.

Кайсиите нарежете на четвъртинки, добавете 1 супена лъжица от стафидите и изсипете плодовете при лещата. Добавете лешниците, тиквените семена и сухото мляко. Сложете две капки бадемова есенция, 2 чаени лъжици мед или повече, ако обичате по-сладко (може да замените меда със сироп), и пасирайте.

Ако сместа, която се получи, не е достатъчно плътна, сложете още сухо мляко (2-4 лъжици). Приберете я в хладилника.

Когато "тестото" се охлади, от него направете малки кръгли бонбони и ги оваляйте в настъргания бял шоколад. Вариант е да го заместите със сухо мляко.

Съхранявайте бонбоните в хладилника, така ще станат по-плътни. Поднесете ги като допълнение на чаша ароматно топло кафе.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаЛайфстайлСнимки