Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие
Необходими продукти:
- 100 грама черен шоколад
- 250 грама зърнеста извара (с ронлива текстура)
- 5 супени лъжици пудра захар
- 40 грама краве масло
- 30 грама ядки по избор
- щипка ванилия
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер миксирайте пудрата захар и изварата до пълна еднородност на консистенцията. Ако желаете, подсладете повече.
Кравето масло и черния шоколад разтопете заедно на водна баня. Налейте при изварата и разбъркайте двете смеси.
От това "тесто" оформете бонбони с големина на орех (получават е 10-12 броя), оваляйте от всички страни в натрошените ядки и приберете в хладилника.
Въоръжете се с няколкочасово търпение, след което може да си хапнете от получената неустоимост.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pikabu.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
БИОХЕРБА БОНБОНИ МЕНТОЛКИ * 100
БОНБОНИ ПРОТИВ КОМАРИ БОДИ ГАРД С ЛАВАНДУЛА 50 гр.
ДОКТОР ТАЙС БОНБОНИ СЪС САЛВИЯ И МЕД + ВИТАМИН С * 26
БОНБОНИ ГОЛИЯ АКТИВ ПЛЮС БЕЗ ЗАХАР 34 г
КАНТАРЕУС ОРАЛ дъвчащи бонбони * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие