Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие

Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие

Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама черен шоколад
  • 250 грама зърнеста извара (с ронлива текстура)
  • 5 супени лъжици пудра захар
  • 40 грама краве масло
  • 30 грама ядки по избор
  • щипка ванилия


Начин на приготвяне:

С помощта на блендер миксирайте пудрата захар и изварата до пълна еднородност на консистенцията. Ако желаете, подсладете повече.

Кравето масло и черния шоколад разтопете заедно на водна баня. Налейте при изварата и разбъркайте двете смеси.

От това "тесто" оформете бонбони с големина на орех (получават е 10-12 броя), оваляйте от всички страни в натрошените ядки и приберете в хладилника.

Въоръжете се с няколкочасово търпение, след което може да си хапнете от получената неустоимост.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pikabu.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиЛайфстайлВидеоХранене при...ИсторияЛеченияСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители