Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бонбони еспресо карамел

Бонбони еспресо карамел

Бонбони еспресо карамел - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаени чаши изпечени и нарязани орехови ядки
  • 1 чаена чаша високомаслена течна сметана
  • 1 супена лъжица кафе еспресо на прах
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица мед

 

Начин на приготвяне:

Изсипете орехите в средно голяма купа.

Затоплете сметаната в дебелостенен съд и добавете еспресото и солта. Нагрявайте, докато се появят малки мехурчета на местата, където течността има допир със съда. На този етап сложете меда, изчакайте сметаната да кипне, намалете температурата и варете при непрекъснато бъркане с дървена лъжица около 15-20 минути. Ако разполагате с термометър, използвайте го, температурата на сместа трябва да бъде 126 градуса. Свалете от котлона.

С получения карамел залейте ядките и разбъркайте. Приберете съда в хладилника за 10-15 минути, за да се сгъсти малко карамелът. След това изсипете върху лист пергаментова хартия или някаква форма, изчакайте да се охлади напълно и нарежете на парчета. Всяко от тях увийте в пергамент като бонбон.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vegplanet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЕ-тата в хранитеЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиАнкетиДиетиИсторияАлт. медицинаСъставкиНовиниХранене при...ЛеченияБотаника