Бонбони еспресо карамел
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши изпечени и нарязани орехови ядки
- 1 чаена чаша високомаслена течна сметана
- 1 супена лъжица кафе еспресо на прах
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Изсипете орехите в средно голяма купа.
Затоплете сметаната в дебелостенен съд и добавете еспресото и солта. Нагрявайте, докато се появят малки мехурчета на местата, където течността има допир със съда. На този етап сложете меда, изчакайте сметаната да кипне, намалете температурата и варете при непрекъснато бъркане с дървена лъжица около 15-20 минути. Ако разполагате с термометър, използвайте го, температурата на сместа трябва да бъде 126 градуса. Свалете от котлона.
С получения карамел залейте ядките и разбъркайте. Приберете съда в хладилника за 10-15 минути, за да се сгъсти малко карамелът. След това изсипете върху лист пергаментова хартия или някаква форма, изчакайте да се охлади напълно и нарежете на парчета. Всяко от тях увийте в пергамент като бонбон.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vegplanet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Бонбони орео с шоколад
- E150(c) Амонячен карамел
- Кафе по време на бременност – безопасно или противопоказно
Коментари към Бонбони еспресо карамел