Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бобени питки с масло и чубрица

Бобени питки с масло и чубрица

Бобени питки с масло и чубрица - изображение

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши брашно
  • 2 чаени чаши кисело мляко
  • 2 яйца
  • 500 грама сварен бял боб
  • 1/2 чаена чаша от водата, в която сте сварили боба
  • 100 грама топено масло или свинска мас
  • 1 чаена лъжица сушена чубрица
  • краве масло, черен пипер, сол

 

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата с киселото мляко. В купа пресейте 3 чаши от брашното с 1/2 чаена лъжица сол и към него добавете млечно-яйчената комбинация. Замесете тесто, което не трябва да бъде твърдо, като постепенно сипвате останалото брашно.

Придайте форма на топка, сложете я в купа, покрийте с кърпа и оставете да престои 30 минути.

Сварените бобови зърна намачкайте (ако получената каша е прекалено гъста, налейте малко от отварата), поръсете със суха ронена чубрица, смлян черен пипер, подсолете и разбъркайте.

Разтопете избраната мазнина и я прибавете към бобеното пюре. Старателно разбъркайте.

Тестото и плънката разделете на 4 части, които оформете като топки с приблизително еднакъв размер.

Тестото разточете на малки кръгове. В средата на всеки сложете по порция от боба и затворете с тесто, за да остане пълнежът вътре.

Обърнете обратно и разточете в кръг с дебелина 5-7 милиметра (диаметъра съобразете с този на съда, в който ще печете питките).

Сгорещете тиган на силен огън и изпечете до златисто тестото от двете страни.

Когато изваждате готовите питки от съда, веднага ги намазвайте обилно с масло.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛайфстайлБотаника