Бобени кюфтета с пържен бекон

Необходими продукти:
250 грама боб
6 ивици бекон
2 яйца
1 глава лук
4 супени лъжици галета
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
4 чери домата
сол, смлян черен пипер - на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вряща вода и оставете да престои в нея 3 часа. След това отцедете течността, налейте чиста вода, подсолете я и сварете зърната до готовност.
След това прецедете, нека се охладят и намачкайте.
Лука нарежете ситно, прибавете го към полученото пюре, сложете магданоза и половината от галетата. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
От каймата оформете кюфтета, които оваляйте в галета и изпържете до златисто в нагорещено олио.
Изпържете и бекона, който поднесете като допълнение към кюфтетата заедно с нарязаните чери домати.
Вариант е да добавите бекона в бобената смес, като предварително го нарежете и изпържите.
Добър апетит!
Снимка: emvkusno.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от нахут и булгур
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Пържени бобени хапки (Baajiya)
- Кюфтета от боб и нахут
- Кюфтета от нахут и кускус
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
Коментари към Бобени кюфтета с пържен бекон