Бобени кюфтета с пармезан и млечен сос
Необходими продукти:
500 грама сварен боб
1/2 връзка зелен лук
2 супени лъжици соев сос
1 яйце
5 супени лъжици хлебни трохи (от бял хляб), галета
5 супени лъжици настърган пармезан
сол
пипер
олио
брашно за овалване
За соса:
200 грама натурално кисело мляко
1 супена лъжица сметана с масленост 20%
1 супена лъжица лимонов сок
сол и пипер
1 червена сладка чушка
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Смелете сварения боб с помощта на блендер или пасирайте. Към него добавете нарязания на ситно зелен лук, соевия сос, яйцето, галетата, настъргания пармезан. От получената кайма оформете малки кюфтета с мокри ръце, оваляйте ги в брашно и изпържете в олио по 3 минути от всяка страна.
Направете соса, смесвайки млякото, сметаната, лимоновия сок, нарязания магданоз, сол и пипер на вкус. Чушката нарежете на кубчета, с които поръсете готовите кюфтенца и ги полейте със соса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Кюфтета от нахут с чесън и магданоз
- Пикатни кюфтета с черен боб и доматен сос
- Бобени кюфтета
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
Коментари към Бобени кюфтета с пармезан и млечен сос