Бобена консерва с домати и червени чушки

Необходими продукти:
- 500 грама сушен стар боб
- 3,5 килограма домати
- 2 килограма сладки червени чушки
- 1 люта чушка
- 1 чаена чаша кристална захар
- 1 чаена чаша олио без аромат
- 2 супени лъжици (с връх) сол
- 2 супени лъжици винен оцет
Начин на приготвяне:
Накиснете във вода боба за една нощ, след което го сварете до готовност.
Доматите смелете, като може да използвате блендер или машинка за мелене на месо. Сложете ги в дълбока тенджера, добавете захарта и солта. Варете 20 минути.
След това изсипете в съда и накълцаните чушки, нека всички се задушава 15 минути.
Тогава прибавете боба, налейте олиото и варете още 10 минути.
В края на процеса налейте оцета и свалете тенджерата от огъня.
Веднага разпределете ястието в буркани, затворете ги, обърнете с дъното нагоре и оставете така, докато се охладят напълно.
По желание добавете патладжан при направата на консервата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Печен боб с лук
- Бобова диета
- Боб с пилешко месо
- Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
- Печен боб с шунка
Коментари към Бобена консерва с домати и червени чушки