Бишкоти с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
Необходими продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 3/4 чаша захар
- 1/2 чаша краве масло, на стайна температура
- 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 яйца
- 3/4 чаша шамфъстък, нарязани
- 2/3 чаши сушени червени боровинки
- 340 грама бял шоколад, натрошен
- червени и зелени захарни кристали, за гарниране
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с намазнен лист пергаментова хартия.
Комбинирайте брашното и бакпулвера. Разбийте с миксер захарта, кравето масло, лимоновите корички и солта. Без да спирате миксера прибавете яйцата едно по едно и брашнената смес (трябва да се получи гладко тесто).
Добавете шамфъстъците и сушените боровинки, разбъркайте и изсипете тестото в подготвената тавичка. Изпечете за около 40 минути или до леко златист загар.
Извадете от фурната, нарежете на филийки, подредете ги легнали в тавичката и запечете за 15 минути или до леко златист цвят.
Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете половината част на бишкотите в него, след което ги поръсете със захарните кристали и охладете за 35 минути в хладилник. Сервирайте с чаша топла напитка по желание.
Да ви е сладко!
foodnetwork.ca
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък
- Бананови бишкоти с орехи
- Домашни ванилови бишкоти с пудра захар
- Бишкоти с яйчен пунш
- Най-лесното тирамису
- Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони
- Шоколадов десерт с пудинг и бишкоти
- Мързелив малинов чийзкейк
- Тирамису с ликьор от лимони
Коментари към Бишкоти с шамфъстък, боровинки и бял шоколад