Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък

Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък

Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша масло
  • 3/4 чаени чаши бяла кристална захар
  • 1 супена лъжица кора от портокал (фино настъргана)
  • 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 2 цели яйца + 1 белтък
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 50 грама бял шоколад - нарязан
  • 1/2 чаена чаша сушени червени боровинки
  • 1 1/2 чаена чаша шамфъстък

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер маслото, захарта, портокаловата кора и ванилията, до получаването на гладък пухкав крем. Добавете белтъка и яйцата едно по едно, като след всяко разбивате, до пълното му усвояване.

Пресейте брашното със солта и бакпулвера и го добавете постепенно към крема, като бъркате с шпатула. Добавете шоколада, сушените боровинки и шамфъстъка, омесете и покрийте с фолио. Оставете 30 минути тестото в хладилник.

Загрейте фурната на 165 градуса и покрийте тава с хартия за печене.

Сложете тестото върху набрашнен кухненски плот и го разделете на 2 части.

Всяка една от тях оформете на дълго плоско руло с дължина 30 сантиметра и широко 8 сантиметра.

Сложете двете рула в хартия за печене на разстояние 6-7 сантиметра едно от друго.

Печете 30 минути до златисто. Оставете за кратко рулата да се охладят върху решетка, до толкова, че да можете да ги пипате спокойни. Нарежете ги на диагонални резени с дебелина 2 сантиметра.

Подредете ги легнали в тавата. Печете 15 минути докато станат златисти.

Извадете бишкотите от тавата и изчакайте да се охладят напълно на стайна температура. Съхранявайте в плътно затворен съд.

Украсете с малко разтопен бял шоколад.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти