Бисквити с шоколадов чипс и бонбони
Необходими продукти:
- 450 грама бисквитено тесто с нахут и шоколадов чипс
- 1/4 чаена чаша какао на прах
- 1/2 чаена чаша краве масло, меко
- 2 супени лъжици вода
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша фъстъчен чипс (или чипс от бял шоколад)
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 2 супени лъжици цветни захарни пръчици
- 1/2 чаена чаша шоколадови бонбони за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте с мазнина дъното и страните на квадратна тава.
В голяма купа смесете бисквитеното тесто с нахут и шоколадов чипс, какаото, мекото краве масло, водата и яйцата и разбъркайте с дървена лъжица, докато се образува меко тесто. Добавете 1/2 чаша от фъстъчения чипс (или чипса от бял шоколад) и захарните пръчици.
С помощта на метална шпатула разпределете тестото равномерно в тигана и гарнирайте отгоре с шоколадовите бонбони. Запечете за около 22 до 26 минути, след което охладете.
Ако не е достатъчно течно фъстъченото масло, затоплете го за около 1 минута в микровълнова фурна, след което го поставете в пош и декорирайте изпечената бисквита.
Оставете тавта с бисквитата настрана за 1 час, след което я нарежете на малки бисквити и сервирайте.
Да ви е сладко!
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Бисквити с шоколадов чипс и бонбони