Бисквитена торта с мед и маслен лимонов крем
Необходими продукти:
- 400 грама бисквити
- 1 литър прясно мляко + 1 чаена чаша за разтвор
- 3 супени лъжици мед
- 3 супени лъжици натурално нишесте
- 1 ампула лимонова есенция
- настъргана кора от един лимон
- 170 грама краве масло
- желирани лимонови резенчета за украса
Начин на приготвяне:
Пригответе подходящ съд или тава за бисквитената торта. Налейте прясното мляко в тенджера, добавете меда, лимоновите корички и есенцията. Разбъркайте и след като заври свалете от котлона.
Охладете и добавете маслото. Бъркайте докато се разтопи и върнете обратно на котлона. Смесете нишестето с прясното мляко, разбъркайте и налейте сместа внимателно в тенджерата. Бъркайте, за да сгъстите крема и охладете.
Намажете първо подноса, подредете бисквити и покрийте с крем. Редувайте подредбата, завършвайки с крем. Украсете с желираните резенчета и охладете за минимум 3-4 часа. Разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бисквитена торта с извара, кафе, плодове и орехи
Коментари към Бисквитена торта с мед и маслен лимонов крем