Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бисквитена торта с крем ванилия и шоколадова глазура

Бисквитена торта с крем ванилия и шоколадова глазура

Бисквитена торта с крем ванилия и шоколадова глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 2 пакетчета ванилов пудинг
  • 1 консерва от 400 грама кондензирано мляко
  • бисквити (или грахам крекери)
  • 1 1/2 чаена чаша студена сметана за готвене
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия

за ганаша:

  • 1 чаена чаша сметана
  • 2 чаени чаши шоколадов чипс или шоколад
  • 1/2 чаена чаша шоколадови капки за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе пудинга, като смесете млякото, ваниловия пудинг и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се сгъсти - за около 3-4 минути.

Разбийте сметаната, захарта и ванилията с миксер докато сместа стане пухкава и я прибавете към ваниловия пудинг.

За ганаша загрейте сметаната и гореща я излейте върху шоколадовия чипс. Изчакайте 2 минути, след което разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Подредете тортата, като редувате бисквити и ванилов крем, накрая полейте с шоколадовия ганаш. Поръсете с шоколадовите капки и охладете (ако ганашът е топъл, изчакайте 5 минути, преди да добавите шоколадовите капки, за да не се разтопят).

Приберете в хладилник за 4 часа, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястия