Бисквитена торта с крем ванилия и шоколадова глазура

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 пакетчета ванилов пудинг
- 1 консерва от 400 грама кондензирано мляко
- бисквити (или грахам крекери)
- 1 1/2 чаена чаша студена сметана за готвене
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
за ганаша:
- 1 чаена чаша сметана
- 2 чаени чаши шоколадов чипс или шоколад
- 1/2 чаена чаша шоколадови капки за поръсване
Начин на приготвяне:
Пригответе пудинга, като смесете млякото, ваниловия пудинг и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се сгъсти - за около 3-4 минути.
Разбийте сметаната, захарта и ванилията с миксер докато сместа стане пухкава и я прибавете към ваниловия пудинг.
За ганаша загрейте сметаната и гореща я излейте върху шоколадовия чипс. Изчакайте 2 минути, след което разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Подредете тортата, като редувате бисквити и ванилов крем, накрая полейте с шоколадовия ганаш. Поръсете с шоколадовите капки и охладете (ако ганашът е топъл, изчакайте 5 минути, преди да добавите шоколадовите капки, за да не се разтопят).
Приберете в хладилник за 4 часа, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Студена торта без печене
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
Коментари към Бисквитена торта с крем ванилия и шоколадова глазура