Билково масло с чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 120 грама безсолно масло, омекотено
- 10 грама листа от пресен босилек
- 20 грама пармезан, настърган на ситно
- 3 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете маслото, босилека, пармезана, лимоновия сок, лимоновата кора и чесъна в блендер. Пасирайте до гладък крем.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и пасирайте за кратко.
- Прехвърлете чесновото масло върху найлоново фолио и го увийте плътно.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици или във фризера в продължение на няколко месеца.
- Поднесете с препечени филийки хляб или го използвайте в рецепти за различни ястия.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 20 мл
АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА 250 мл
ЕТЕРИКА МАСЛО ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 30 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Обикновен маслен крем
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
Коментари към Билково масло с чесън и пармезан