Билково масло с чесън и пармезан
 
    Необходими продукти:
- 120 грама безсолно масло, омекотено
- 10 грама листа от пресен босилек
- 20 грама пармезан, настърган на ситно
- 3 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете маслото, босилека, пармезана, лимоновия сок, лимоновата кора и чесъна в блендер. Пасирайте до гладък крем.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и пасирайте за кратко.
- Прехвърлете чесновото масло върху найлоново фолио и го увийте плътно.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици или във фризера в продължение на няколко месеца.
- Поднесете с препечени филийки хляб или го използвайте в рецепти за различни ястия.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 20 мл
АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЦЕФАГРЕЙН таблетки * 100
ХЕРБАЛЛАБ ПРОПОЛИСОВА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА БРОНХИ И ГЪРЛО 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА БОСИЛЕК + ВИТАМИН B12 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Черният чесън и необикновената му история
- Пет от най-обичаните билки и медицинската им употреба през вековете
- История на лечението с чесън
- Лесно ръководтсво за преобразуване на грам масло в супени лъжици и обратното. Инфографика
- Медицинско приложение на чесъна в миналото при различните култури по света
- Поверия, считали употребата на босилек за вредна
- Изследване от 2011 година, доказващо ефективността на чесъна срещу криптоспоридиоза
- Чесънът и борбата му с лепливостта на тромбоцитите през 70-те години на 20 век - част 1
- Употреба на чесъна в Аюрведа





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Билково масло с чесън и пармезан