Безглутенови мини пици със сардини
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 4-8 глави лук, тънко нарязани
- 6 сардини в зехтин (от консерва)
- сокът на 1 малък лимон
- морска сол и прясно смлян черен пипер
за тестото:
- 225 грама безглутеново брашно (ако нямате проблем с глутена, използвайте обикновено)
- щипка сол
- 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена лъжица суха мая
- 160 милилитра топло мляко
- 1/2 чаена лъжица оцет
- 1 яйце
- 3 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 5 минути, след това покрийте с капак и гответе още 25-30 минути, докато се карамелизира.
В голяма купа смесете брашното, солта, маята и захарта.
Млякото, яйцата, оцета и олиото разбъркайте и комбинирайте двете смеси, омесете меко тесто.
Откъснете малки топчета от тестото и с длани сплескайте, за да се получат малки блатове. Върху тях сложете от лука.
Отцедете сардините и ги намачкайте с вилица, разпределете ги върху лука.
Изстискайте лимоновия сок върху пиците, подправете с пипер и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да втасат около час.
Включете фурната на 190 градуса и ги изпечете за 20-30 минути.
Източник:
realfood.tesco.com
Коментари към Безглутенови мини пици със сардини