Барчета с тиквено семе, чия и бял шоколад

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 1/2 чаена чаша тиквени семена
- 1/2 чаена чаша сушени боровинки
- 1/4 чаена чаша слънчогледови семена
- 2 супени лъжици семена чия
- 1/3 чаена чаша мед
- 1/3 чаена чаша кокосово масло
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1/4 чаена чаша разтопен бял шоколад
Начин на приготвяне:
Застелете правоъгълна тавичка с хартия за печене, като сложите 2 листа хартия на кръст, така че да не се деформира сладкиша.
Комбинирайте овесените ядки, тиквеното семе, слънчогледа и семенцата чия. Накрая добавете боровинките и разбъркайте добре.
Разтопете меда с кокосово масло и изчакайте да заври, след което варете за 2 минути, докато започне леко да става златист сиропа. Свалете от котлона и добавете ванилията.
Полейте с медената смес ядките и разбъркайте.
Прехвърлете в приготвената тавичка и изравнете, след което замразете за 3 часа във фризер.
Нарежете на квадрати и направете мрежа с разтопен бял шоколад и поръсете с няколко семенца чия.
Съхранявайте във фризер до 1 седмица.
Консумирайте за следобедна закуска.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Здравословни барчета с фъстъчено масло и шамфъстък
- Енергийни блокчета със сушени плодове, ядки и мед
- Класически флапджак - барчета със сушени плодове
- Енергийни блокчета със сусам, кокос и мед
- Енергийни барчета с ядки и сушени плодове
- Домашни сникърс блокчета
- Карамелизирани лешникови блокчета с мед от елда
- Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
- Сурови барчета с рожков и кокос
- Здравословни барчета с овесени ядки и ябълки
Коментари към Барчета с тиквено семе, чия и бял шоколад