Баница с карфиол
Необходими продукти:
- 1 карфиол (около 800 грама), нарязан
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 малка глава червен лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1/2 чаена лъжица кимион на семена, счукани
- 200 грама сирене (фета или бяло саламурено)
- 3 разбити яйца
- 2 супени лъжици кориандър, нарязан
- 8 кори за баница
- 75 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Смелете карфиола.
В тиган сложете зехтина и изпържете в него лука за около 5 минути, добавете чесъна и кимиона. След минута сложете карфиола и гответе 5 минути, като разбърквате периодично. Прехвърлете в купа и охладете, добавете сиренето, яйцата и кориандъра, посолете.
Включете фурната да се загрее на 220 градуса.
Намазнете средна квадратна тава с масло.
Вземете една кора, намажете я с масло и сложете от карфиола. Навийте на руло и поставете в тавата. Довършете по същия начин с останалите кори. Може да оформите баницата като охлюв или, ако тавата е правоъгълна, да сложите рулата едно до друго.
Намажете баницата с останалото масло и печете 30 минути, до готовност.
Когато стане златиста и хрупкава, я извадете от фурната.
По желание може да я сервирате веднага, за да се насладите на хрупкавата коричка, или да поръсите с вода и да покриете с кърпа, за да омекне.
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Цветно зеле, карфиол
- Баница със сирене, сос Бешамел и сусам
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Карфиол с гъби и целина
Коментари към Баница с карфиол