Баница с картофи и шунка
Необходими продукти
За тестото:
70 - 100 г масло
1 яйце + 1 за намазване
1/2 ч. л. сода или бакпулвер
1/2 ч. л. сол
2 - 2,5 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
За плънката:
варени картофи
шунка
кисели краставички
зелен лук
магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, смесете го с киселото мляко, яйцето, солта и бакпулвера. Прибавете брашното и замесете еластично тесто. Увийте го във фолио и го оставете да втасва.
За плънката: нарежете шунката и лука, краставичките настържете и отцедете от течността. Смесете тези продукти с намачканите варени картофи, овкусете със сол и други подправки по ваш избор, сложете и нарязан магданоз.
Разделете тестото на 2 части (едната нека да е по-голяма от другата). Разточете ги под формата на кръгове с диаметър 5 - 7 см, посипвайки повърхността с брашно. Застелете тава с хартия за печене, сложете по-големия кръг тесто, върху него равномерно разпределете плънката, покрийте с другия пласт и защипете краищата.
Разбийте другото яйце с 2 с. л. вода, надупчете повърхността на баницата с вилица и намажете с яйцето. Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна, докато се зачерви.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовСТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Баница с картофи и шунка