Баница от течно тесто с кюфтета и кашкавал

Необходими продукти
За тестото:
150 грама брашно
3 яйца
250 грама заквасена сметана
1 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
500 грама кайма
150 грама кашкавал
магданоз или други зелени подправки по ваш избор и на вкус
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Направете малки топчета от каймата (подправете я на вкус, сложете и магданоза или зелен лук) и ги приберете във фризера за 5 минути.
През това време пригответе тестото, то става много бързо.
Към брашното прибавете солта и набухвателя. Разбийте леко яйцата със сметаната, към тях добавете сухата смес, разбъркайте хубаво и тестото е готово.
Подмажете подходящ съд с масло, излейте течното тесто и в него сложете кюфтенцата.
Настържете кашкавала и поръсете бъдещата баница.
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна до образуването на златиста коричка на повърхността (около 30 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Банички със сирене
- Панирани шницели от кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Баница от течно тесто с кюфтета и кашкавал