Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница бюрек с телешка кайма

Баница бюрек с телешка кайма

Баница бюрек с телешка кайма - изображение

Необходими продукти

  • пакет точени кори (500 грама)

За плънката:

  • 450 грама телешка кайма
  • 1 голяма глава лук
  • 2 чаени лъжици люспи червен пипер
  • 2 чаени лъжици смлян черен пипер
  • 4 супени лъжици лук

За намазване на тестото:

  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 4 супени лъжици олио
  • 1/2 чаена чаша вода

За намазване на баницата:

  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици кисело мляко

 

Начин на приготвяне:


Нарежете ситно лука, изпържете го олиото, добавете каймата. Щом и тя бъде готова, сложете люспите червен пипер и черния смлян пипер, подсолете.

Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, налейте водата.

Намажете корите със сместа, предназначена за това, сложете от плънката и навийте.

Подредете спираловидно в тава и намажете повърхността с яйце, разбито в 2 супени лъжици кисело мляко.

Изпечете баницата в загрята на 200 градуса фурна. Необходими са около 35-40 минути.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bientasty.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съвети