Баница бюрек с телешка кайма

Необходими продукти
- пакет точени кори (500 грама)
За плънката:
- 450 грама телешка кайма
- 1 голяма глава лук
- 2 чаени лъжици люспи червен пипер
- 2 чаени лъжици смлян черен пипер
- 4 супени лъжици лук
За намазване на тестото:
- 1 яйце
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 4 супени лъжици олио
- 1/2 чаена чаша вода
За намазване на баницата:
- 1 яйце
- 2 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно лука, изпържете го олиото, добавете каймата. Щом и тя бъде готова, сложете люспите червен пипер и черния смлян пипер, подсолете.
Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, налейте водата.
Намажете корите със сместа, предназначена за това, сложете от плънката и навийте.
Подредете спираловидно в тава и намажете повърхността с яйце, разбито в 2 супени лъжици кисело мляко.
Изпечете баницата в загрята на 200 градуса фурна. Необходими са около 35-40 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bientasty.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Панирани шницели от кайма
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Задушен ориз с кайма и моркови
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Лучник с маслено тесто
Коментари към Баница бюрек с телешка кайма