Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Бананов тарт с бутер тесто

Бананов тарт с бутер тесто

Бананов тарт с бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 6 банана
  • 8 супени лъжици масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 чаена лъжица канела
  • ванилов сладолед за сервиране


Начин на приготвяне:

Изрежете бутер тестото по формата на тавичка за печене с диаметър 20 сантиметра.

подготовка на блата

Надупчете го с вилица и оставете настрана.

Нарежете 2 от бананите на половинки, а останалите 4 обелете и запазете цели.

Загрейте тиган на средна температура и сложете в него маслото. Когато се разтопи, добавете захарта. След като тя се разтвори и сместа придобие приятен карамелен цвят (след около 5 минути), овкусете с канелата и ванилията. Разбъркайте, за да се комбинират.

Подредете бананите в съда, който поставете върху котлона за около 2 минути. Обърнете ги, за да се карамелизират от двете страни, свалете от огъня.

подредени банани

Намажете с масло формата, в която ще печете. Подредете бананите в кръг и ги залейте с останалия карамел в тигана.

Покрийте бананите с листа бутер тесто и го притиснете леко в краищата.

Печете на 190 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути, докато тестото стане златисто и се надуе.

Готовия тарт оставете да се охлади за 30 минути. Обърнете в плато и разрежете. Поднесете с топка ванилов сладолед.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения