Бананово-шоколадова торта
Необходими продукти:
200 грама бисквити (например, чаени)
50 грама масло
400 грама заквасена сметана
1/2 чаена чаша прясно мляко
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици с връх какао на прах
10 грама желатин
2 банана
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите, разтопете маслото на водна баня, смесете ги. Вземете разглобяема форма, застелете дъното й с хартия за печене, разпределете бисквитите, притиснете ги и приберете в хладилника за 15 минути.
Залейте желатина с 4 супени лъжици вода със стайна температура и оставете за 15 минути. Сметаната смесете с 2 супени лъжици захар.
Сварете горещ шоколад: за целта смесете 2 супени лъжици захар, какаото и млякото. Сложете сместа на много слаб огън и варете в продължение на 2 - 3 минути, бъркайки непрекъснато. Когато шоколадът изстине, добавете го към сметаната.
Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно, но не допускайте да заври. След това прибавете към сметаната. Разбъркайте добре.
Нарежете бананите и подредете парченцата върху бисквитената основа. Отгоре изсипете крема и приберете тортата в хладилника за 4 - 5 часа (а най-добре е за една нощ).
След това остава само да извадите шоколадовото изкушение от формата, махнете хартията и украсете по избор.
Да ви е много сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
Коментари към Бананово-шоколадова торта