Бананово-шоколадова торта

Необходими продукти:
200 грама бисквити (например, чаени)
50 грама масло
400 грама заквасена сметана
1/2 чаена чаша прясно мляко
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици с връх какао на прах
10 грама желатин
2 банана
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите, разтопете маслото на водна баня, смесете ги. Вземете разглобяема форма, застелете дъното й с хартия за печене, разпределете бисквитите, притиснете ги и приберете в хладилника за 15 минути.
Залейте желатина с 4 супени лъжици вода със стайна температура и оставете за 15 минути. Сметаната смесете с 2 супени лъжици захар.
Сварете горещ шоколад: за целта смесете 2 супени лъжици захар, какаото и млякото. Сложете сместа на много слаб огън и варете в продължение на 2 - 3 минути, бъркайки непрекъснато. Когато шоколадът изстине, добавете го към сметаната.
Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно, но не допускайте да заври. След това прибавете към сметаната. Разбъркайте добре.
Нарежете бананите и подредете парченцата върху бисквитената основа. Отгоре изсипете крема и приберете тортата в хладилника за 4 - 5 часа (а най-добре е за една нощ).
След това остава само да извадите шоколадовото изкушение от формата, махнете хартията и украсете по избор.
Да ви е много сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта брауни
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта от черен шоколад и яйца
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура
- Торта с мус от три шоколада
Коментари към Бананово-шоколадова торта