Бананово руло с шоколад и крема сирене
Необходими продукти:
- 3 банана
- по 100 грама кафява и бяла захар
- 2 разбити яйца
- щипка сол
- 1 чаена лъжица сода
- 50 грама разтопено масло
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 150 грама брашно
- 80 грама шоколадови капки
- за крема:
- 280 грама крема сирене
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 90 грама пудра захар
- сметана
- настърган млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Нарежете бананите и ги сложете в голяма купа. Намачкайте ги възможно най-ситно. Добавете двата вида захар, яйцата, щипка сол, содата и разтопеното масло. Сложете ванилията и разбъркайте с миксер.
Прибавете брашното и шоколадовите капки, разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Застелете правоъгълна тава с хартия и изсипете тестото. Печете за 15 минути на 200 градуса, като внимавате да не препечете рулото.
За крема разбийте крема сиренето с ванилия и пудра захар.
Блата оставете да се охлади, след което отлепете от него хартията. От страна на пергамента намажете с крема и навийте на руло (може да го навиете с помощта на лист пекарска хартия). Рулото увийте плътно в найлоново фолио и приберете в хладилник за 2 часа, по този начин ще се стегне в желаната форма.
При сервиране украсете със сметана и поръсете с настъргания шоколад.
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло без печене
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Медено руло с орехи и мармалад
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
- Руло с крем от бял шоколад
- Руло Фереро Роше
Коментари към Бананово руло с шоколад и крема сирене