Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бананови кексчета с глазура с бърбън

Бананови кексчета с глазура с бърбън

Бананови кексчета с глазура с бърбън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица висококачествена сол
  • 3/4 чаена лъжица бакпулвер
  • 3/4 чаена лъжица индийско орехче
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1/4 чаена чаша меко масло
  • 2 яйца
  • 1 1/2 чаена чаша намачкани банани (3 банана)
  • 1/2 чаена чаша пълномаслено кисело мляко
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 3/4 чаена чаша пудра захар
  • 1 1/2 супена лъжица бърбън или ром
  • 1 супена лъжица сметана

Начин на приготвяне:

Комбинирайте брашното, солта, содата и индийското орехче.

С миксер разбийте захарта и маслото за 1 минута. Добавете яйцата и бъркайте, докато се комбинират. Следват бананите, киселото мляко и ванилията. След като всички тези продукти са станали на еднородна смес, прибавете брашното с ароматите. Бъркайте на ниска степен на миксера.

Разделете тестото между 12 чашки за мъфини или малки формички по желание, които предварително сте намазнили или напръскали с готварски спрей.

Печете ги на 170 градуса за 25-30 минути до суха клечка.

Охладете за 10 минути, след което извадете от формата и изчакайте да изстинат напълно.

Комбинирайте пудра захарта, алкохола и сметаната, с получения крем направете мрежа върху кексчетата.

Поръсете с канела.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения