Баклава от бутер тесто с белтъчен крем, орехи, канела и меден сироп
Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши нарязани орехови ядки
1 чаена чаша мед
канела на вкус
бутер тесто - 3 листа с размери около 34 х 27 сантиметра (или според размера и формата на съда)
Начин на приготвяне:
Разточете трите листа бутер тесто и изпечете единия от тях (не го продупчвайте).
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците със захарта на пяна.
Сложете единия слой неизпечено тесто на дъното на тава. Покрийте с белтъчената маса, поръсете с орехи и канела.
Ред е на изпечения блат, който също намажете с разбитите белтъци и поръсете с ядки и канела на вкус.
Третият последен ред е от суровото тесто. Нарежете на парчета и намажете повърхността им с разбитите жълтъци.
Изпечете баклавата за около 45 минути, като през първите 20 минути градусите да бъдат 200, а след това ги намалете до 180.
Разрежете още веднъж по контурите, защото парчетата ще са се слепили леко.
Направете сиропа. Първо смесете 1/2 чаена чаша захар с 1/4 чаша вода и поставете съда на котлона. Бъркайте непрекъснато. Нека комбинацията се вари в продължение на 5-7 минути и щом свалите от котлона, прибавете към нея меда (той не трябва да се вари, защото ще загуби полезните си свойства).
Сиропирайте готовата баклава и оставете да престои една нощ или поне няколко часа, за да поеме добре сладката течност.
Добър апетит!
Снимка: liveinternet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Турска баклава
- Баклава чийзкейк
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Гогушки
- Шоколадова баклава с орехи и медено-ванилов сироп
- Баклава с крема сирене и меден сироп
- Баклава с розова вода
- Бърза баклава от точени кори с лимонова кора и орехи
- Ябълкова баклава с мед, орехи и канела
- Баклава с бадеми, канела и карамфил
Коментари към Баклава от бутер тесто с белтъчен крем, орехи, канела и меден сироп