Бабината питка
Необходими продукти:
- 2 яйца със стайна температура
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сода
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- брашно, колкото поеме
- масло за намазване
- шарена сол за поръсване /по желание/
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте яйцата с помощта на вилица.
- Добавете содата към киселото мляко, разбъркайте добре и смесете с яйцата.
- Поръсете със захарта и солта и отново разбъркайте.
- Започнете да добавяте брашно и да месите до получаването на гладко и меко тесто, което не лепне и не остава по ръцете ви.
- Подмажете с масло дъното на кръгла тавичка и оформете питката.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до получаването на златиста коричка.
- Извадете питката от фурната, намажете я с масло и по желание я поръсете с шарена сол.
- Покрийте с кърпа и я оставете да си "почине", преди да я поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Бързи питки без месене
- Питка със семена и сминдух
- Фокача със сирене и лук
Коментари към Бабината питка