Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
Традиционното тесто от теф може да ферментира за няколко дни, но с тази модернизирана версия става по-бързо. Киселото мляко добавя киселинност, докато газираната вода създава мехурчета. Ако не разполагате с брашно от теф, използвайте пълнозърнесто в същото количество и добавите 1/2 чаша вода.
Необходими продукти:
за чътнито:
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 моркова, обелени и нарязани на кубчета
- 3 глави лук, наситнени
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 2 малки парчета пресен джинджифил, обелени
- 2 супени лъжици захар
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица краве масло
- 4 кардамонови шушулки, настъргани
- 2 чаши зеленчуков бульон
- 1/2 чаена лъжичка сол
за питките теф инджера:
- 2 чаши пълнозърнесто брашно от теф
- 1 чаша бяло брашно
- 1 и 1/2 чаени лъжички сода за хляб
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 и 1/2 чаши газирана вода
- 3/4 чаша кисело мляко
- зехтин за намазняване
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
чътнито:
Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Изсипете в него моркова, лука, чесъна и джинджифила, намалете температурата и пържете 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете захарта, меда, маслото, кардамона и мащерката. Гответе 1 минута при непрекъснато разбъркване. Намалете топлината и оставете да къкри 45 минути или докато морковът омекне и течността почти се изпари. Извадете клонките мащерка и джинджифила. Овкусете с 1/2 чаена лъжичка сол.
питките теф инджера:
Смесете в голяма купа брашното от теф и бялото, содата за хляб и 1 чаена лъжичка сол. В малка купа разбъркайте до гладка консистенция киселото мляко и газираната вода. Изсипете млечната смес в купата с брашната и хомогенизирайте.
Загрейте намазнен със зехтин голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Изсипете в него около 1/3 чаша от тестото в тигана и направете плоска палачинка с помощта на долната страна на черпак. Запечете за 20 секунди, затворете с капак съда и изчакайте още около 40 секунди или до готовност. Прехвърлете питката в чиния и покрийте с кърпа, за да я поддържате топла. Повторете, като намазните тигана и приготвите питки от останалото тесто.
Сервирайте питките теф инджера с чътнито от моркови.
Приятен апетит!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Какви са ползите и вредите от консумацията на теф
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Бързи питки без месене
- Питка със семена и сминдух
Коментари към Африкански питки теф инджера с чътни от моркови