Аспержи с чоризо на грил

Необходими продукти:
- 500 грама аспержи, почистени от долния край (последните 3 сантиметра)
- 160 грама тънки резени чоризо
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжица пушен пипер
- 1 лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете аспержите на половина.
Накиснете 16 шишчета за 10 минути във вода.
За всяко шишче са необходими 4 парчета аспержи и 4 резена чоризо.
Редувайте аспержи и чоризо, като колбаса навийте на руло и така набодете. Когато направите всички шишчета, смесете меда и червения пипер.
Включете скара да се загрява.
Намажете шишчетата със зехтин и ги подправете със сол и пипер.
Печете ги 1-2 минути на страна, докато се получат загорели дири.
Прехвърлете в чиния и полейте с медения дресинг. Сервирайте с лимонови резени.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ФАСТ ДРЕНА 500 мл
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ АСПЕРЖИ капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аспержа, Зайча сянка
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Печени аспержи с пармезан
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Пица с аспержи, прошуто и яйца
- Печени аспержи с лимон и розмарин
- Салата от аспержи с бекон и яйце
- Мус от грах с аспержи
Коментари към Аспержи с чоризо на грил