Ароматно пикантно масло с подправки, сушени домати и каперси

Необходими продукти:
- 600 грама висококачествено краве масло
- 1/2 прясна сладка чушка (почистена от семената)
- 1 прясна зелена чили чушка
- 1 прясна червена чили чушка
- 1 скилидка чесън
- 4 сушени домата
- 1 супена лъжица каперси
- по 3 стръка пресни копър и магданоз
- 3 пера зелен лук
- 1 чаена лъжица сух кимион
- 1/2 чаена лъжица настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Разделете маслото на три равни части, които оставете на стайна температура, за да омекнат и по-лесно да се намачкат с вилица.
Направете три плънки.
- Първата: смесете ситно накълцаната червена чили чушка с 1/4 от сладката, добавете магданоза, зеления лук и цитрусовата кора. Разбъркайте.
- Втората: комбинирайте нарязаната зелена чили чушка с кимиона и каперсите (може да ги разрежете на половина).
- Третата: към останалата нарязана сладка червена чушка прибавете накълцаните сушени домати, копъра, магданоза и чесъна.
Всяка от ароматните комбинации смесете с по една част масло и разбъркайте добре.
Оформете три "колбаса", увийте всеки първо в найлоново фолио, след това в алуминиево и приберете в хладилника.
Така приготвено, маслото се съхранява 2 седмици в хладилник или 3 месеца в камера/фризер.
За нарязване използвайте горещ нож.
Разбира се, нужен ви е топъл домашен хляб, за да бъде насладата пълна.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Ароматно масло с мед и мащерка
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Картофен огретен с прясно мляко и масло
- Брускети с масло и печен чесън
- Царевица на скара в пикантно масло
Коментари към Ароматно пикантно масло с подправки, сушени домати и каперси