Ароматно домашно сладко от ягоди

Необходими продукти:
на 1 килограм ягоди се слага 1,3 - 1,5 килограм захар
лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изсипете почистените плодове в подходящ съд на слоеве, засипвайки всеки пласт със захар. Оставете за 4 - 6 часа на стайна температура. След като си пуснат сока, прехвърлете в месингов съд и сложете на котлона. Варете на бавен огън, разбърквайки леко няколко пъти, за да се разтвори хубаво захарта в появилия се сок. Щом захарта се разтвори, увеличете температурата и оставате сладкото да се приготвя в продължение на 15 - 20 минути след завирането, ако сте сложили 1,5 кг захар на 1 кг плод и 20 - 25 минути, ако използваната захар е 1,3 кг. Ако плодовете са едри, свалете съда от котлона след 30 минути и после сложете да заври още веднъж.
По време на варенето се образува голямо количество пяна, което не е необходимо да премахва. В края на процеса добавете 1 - 2 грама лимонена киселина на 1 килограм захар.
Затворете в бурканчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШАМПОАН С АРОМАТ НА ЯГОДА КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 170 мл
ВЕГАФАРМА ОЛИМУН 500 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ЯГОДА И СМЕТАНА 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ CHAMPAGNE SPLASHES филтър * 24
ЛОЛИ ХЕРБАЛ БИЛКОВИ БЛИЗАЛКИ ЗА СИНУС И ГЪРЛО С ВКУС НА ЯГОДА * 4
БИЛКОВА СМЕС №24 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Ягода, Градинска ягода
- Брауни с шоколад и ягоди
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Ягодова Кайпироска
- Ягодите намаляват възпалението и подобряват мозъчната дейност
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Сладко от рози
Коментари към Ароматно домашно сладко от ягоди