Ароматно домашно сладко от ягоди
Необходими продукти:
на 1 килограм ягоди се слага 1,3 - 1,5 килограм захар
лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изсипете почистените плодове в подходящ съд на слоеве, засипвайки всеки пласт със захар. Оставете за 4 - 6 часа на стайна температура. След като си пуснат сока, прехвърлете в месингов съд и сложете на котлона. Варете на бавен огън, разбърквайки леко няколко пъти, за да се разтвори хубаво захарта в появилия се сок. Щом захарта се разтвори, увеличете температурата и оставате сладкото да се приготвя в продължение на 15 - 20 минути след завирането, ако сте сложили 1,5 кг захар на 1 кг плод и 20 - 25 минути, ако използваната захар е 1,3 кг. Ако плодовете са едри, свалете съда от котлона след 30 минути и после сложете да заври още веднъж.
По време на варенето се образува голямо количество пяна, което не е необходимо да премахва. В края на процеса добавете 1 - 2 грама лимонена киселина на 1 килограм захар.
Затворете в бурканчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ОЛИПС ЯГОДА 28 гр.
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ЯГОДА 350 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОЪРТ ФЕМИЛИ ШАМПОАН И ДУШ ГЕЛ АЛОЕ И ЯГОДА 500 мл
НовЛОВАРЕ ЧАЙ CHAMPAGNE SPLASHES филтър * 90
НовЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Ягода, Градинска ягода
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Сладко от круши (цели)
- Сладко от райски ябълки с парченца лимон
Коментари към Ароматно домашно сладко от ягоди