Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Ароматни чеснови картофки с розмарин и гъша мас

Ароматни чеснови картофки с розмарин и гъша мас

Ароматни чеснови картофки с розмарин и гъша мас - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограм картофи, обелени и нарязани
  • 5 супени лъжици гъша мас
  • 6 необелени скилидки чесън, леко притиснати с нож
  • 3 стръка розмарин, нарязани на едро

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Картофите сложете в студена вода и ги сложете да се сварят, когато водата заври, засечете 5 минути (за това време те ще са сварени). Отцедете и върнете в тенджерата. Сложете капака и енергично заклатете, за да се заоблят краищата на картофите.

Маста сложете в тава и приберете във фурната за 4 минути, докато започне да пуши. Бързо и внимателно сложете картофите в тавата и разбъркайте. Прибавете скилидките чесън.

Печете за 40 минути, като обърнете веднъж картофите, за да се запекат. След като мине посоченото време, отново завъртете, прибавете розмарина и подправете със сол. Печете още 15 минути, докато картофките станат златистокафяви и хрупкави.

Сервирайте ги топли.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения