Ароматни чеснови картофки с розмарин и гъша мас

Необходими продукти:
- 1,5 килограм картофи, обелени и нарязани
- 5 супени лъжици гъша мас
- 6 необелени скилидки чесън, леко притиснати с нож
- 3 стръка розмарин, нарязани на едро
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Картофите сложете в студена вода и ги сложете да се сварят, когато водата заври, засечете 5 минути (за това време те ще са сварени). Отцедете и върнете в тенджерата. Сложете капака и енергично заклатете, за да се заоблят краищата на картофите.
Маста сложете в тава и приберете във фурната за 4 минути, докато започне да пуши. Бързо и внимателно сложете картофите в тавата и разбъркайте. Прибавете скилидките чесън.
Печете за 40 минути, като обърнете веднъж картофите, за да се запекат. След като мине посоченото време, отново завъртете, прибавете розмарина и подправете със сол. Печете още 15 минути, докато картофките станат златистокафяви и хрупкави.
Сервирайте ги топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Ароматни чеснови картофки с розмарин и гъша мас