Ароматен чеснов зехтин
Необходими продукти:
за 1 глава чесън е необходим половин литър студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
Разделете главата чесън на скилидки, обелете и разрежете всяка от тях напречно на две. Вземете стъклена стерилизирана бутилка, сложете в нея чесъна и затворете. Нагрейте зехтина до 180 градуса в малка тенджерка и внимателно налейте в бутилката с чесъна. Важно: не използвайте пластмасова фуния при приливането на зехтина. Запечатайте бутилката и оставете на студено място за около 1 седмица, но не в хладилник.
За да не се развали подправката, след като изтече указаното време, прелейте я в друга стерилизирана бутилка, прецеждайки през няколко слоя марля/тензух и отново запечатайте добре.
Готовият чеснов зехтин, приготвен по класическа рецепта, се съхранява в хладилник или изба, но никога на стайна температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ТЕЧНОСТ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С МАСЛИНА 200 мл
ОЛИВИА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА 300 мл
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ХРИСТИНА МАСАЖЕН КРЕМ СЪС ЗЕХТИН 250 мл
А - ДЕРМА СВРЪХОБОГАТЕН ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 500 мл
НУРС ШАМПОАН С МАСЛИНОВО МАСЛО 400 мл 881500
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Салата от маслини и лук
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
Коментари към Ароматен чеснов зехтин