Ароматен чеснов зехтин
Необходими продукти:
за 1 глава чесън е необходим половин литър студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
Разделете главата чесън на скилидки, обелете и разрежете всяка от тях напречно на две. Вземете стъклена стерилизирана бутилка, сложете в нея чесъна и затворете. Нагрейте зехтина до 180 градуса в малка тенджерка и внимателно налейте в бутилката с чесъна. Важно: не използвайте пластмасова фуния при приливането на зехтина. Запечатайте бутилката и оставете на студено място за около 1 седмица, но не в хладилник.
За да не се развали подправката, след като изтече указаното време, прелейте я в друга стерилизирана бутилка, прецеждайки през няколко слоя марля/тензух и отново запечатайте добре.
Готовият чеснов зехтин, приготвен по класическа рецепта, се съхранява в хладилник или изба, но никога на стайна температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ТЕЧНОСТ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 200 мл
ВИТ ВИТ ОХ МИКРОЛИФТИНГ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
СЕБА МЕД МИЕЩО БЛОКЧЕ С МАСЛИНОВО МАСЛО 150 г
СЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ТЕЧНОСТ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С МАСЛИНА 200 мл
ОЛИВИА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Костилките от маслини прочистват червата
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Маслина (европейска)
- Облекчете синузита с чесън
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Ароматен чеснов зехтин