Ароматен чеснов зехтин

Необходими продукти:
за 1 глава чесън е необходим половин литър студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
Разделете главата чесън на скилидки, обелете и разрежете всяка от тях напречно на две. Вземете стъклена стерилизирана бутилка, сложете в нея чесъна и затворете. Нагрейте зехтина до 180 градуса в малка тенджерка и внимателно налейте в бутилката с чесъна. Важно: не използвайте пластмасова фуния при приливането на зехтина. Запечатайте бутилката и оставете на студено място за около 1 седмица, но не в хладилник.
За да не се развали подправката, след като изтече указаното време, прелейте я в друга стерилизирана бутилка, прецеждайки през няколко слоя марля/тензух и отново запечатайте добре.
Готовият чеснов зехтин, приготвен по класическа рецепта, се съхранява в хладилник или изба, но никога на стайна температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА РОЛ ОН 25 мл
АЛКА РОЛ ОН 75 мл
СЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ТЕЧНОСТ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 200 мл
НУРС ШАМПОАН С МАСЛИНОВО МАСЛО 400 мл
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
Коментари към Ароматен чеснов зехтин