Амарето чийзкейк с бадеми и стафиди

Необходими продукти:
за основата
- 200 грама смлени бисквити
- 100 грама масло
- кората от един портокал
за чийз крема
- 225 грама безсолно крема сирене
- 150 грама крем маскарпоне
- 100 милилитра сладкарска сметана за разбиване
- 50 милилитра амарето
- 2 листа желатин
за сметановия мус
- 100 милилитра сладкарска сметана за разбиване
- 1-2 капки бадемова есенция
за украса
- 50 грама филиран бадем
- 50 грама стафиди
Начин на приготвяне:
Пригответе форма за торта, застелете я с хартия за печене. В купа смесете бисквитите, маслото, корите, разбъркайте и разстелете върху основата.
В друг съд сложете крема сиренето, маскарпонето, сметаната и разбийте до хомогенност. Към амаретото прибавете желатина, разбъркайте и комбинирайте с млечната смес.
Изсипете внимателно върху бисквитената основа и охладете за час. Направете муса като разбиете сметаната с есенцията.
Разпределете го върху чийз крема, украсете с бадеми и стафиди. Охладете за още един час, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
СЕБА МЕД КРЕМ ЗА ОЧИ Q 10 15 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 9 / 2 ПЯСЪЧНО РУС
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.77 СВЕТЪЛ ШОКОЛАДОВО КАФЯВ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ БАДЕМ 100 мл
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ИНТЕНЗИВНО РЕГЕНЕРИРАЩ БАЛСАМ ЗА НОКТИ И КУТИКУЛИ С АРГАН 8 В 1 12 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Чийзкейк в чашка
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Бадем
- Домашни пърленки без глутен
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Чийзкейк с праскови и вино Просеко
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
Коментари към Амарето чийзкейк с бадеми и стафиди