Агнешка супа с ориз
Необходими продукти:
500 грама агнешко месо
2-2,5 литра вода
1/2 чаена чаша ориз
2-3 глави лук
1 среден морков
1-2 скилидки чесън
1 домат или 1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица сос аджика
копър, магданоз, босилек, кориандър
подправки на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, нарежете го на малки парчета и сложете в тенджера. Залейте го със студената вода и поставете на котлона. Щом течността заври, отстранете образувалата се пяна и оставете агнешкото да се вари до пълна готовност.
В средата на приготвянето добавете в бульона 1 обелена цяла глава лук (може и корен магданоз по желание).
Извадете месото от течността, нека се охлади и нарежете на ситно. Отстранете също лука и корена.
Сложете ориза в бульона.
Докато белите зрънца се сварят, нарежете зелените подправки. Лука нарежете на полукръгчета, които изпържете до омекване.
Изсипете така подготвените подправки в бульона, добавете настъргания домат (или лъжица доматено пюре), сосът аджика и агнешкото.
Оставете съда на котлона още няколко минути и супата е готова.
Добър апетит!
Снимка: amamam.ru
Коментари към Агнешка супа с ориз