Начало Хранене Рецепти Супи Месни Зеленчукова агнешка супа с дреболийки

Зеленчукова агнешка супа с дреболийки

Зеленчукова агнешка супа с дреболийки - изображение

Необходими продукти:


  • 300-400 грама сварено агнешко месо
  • 200 грама сварени агнешки дреболийки
  • около 3 литра вода
  • 2 картофа
  • 2 моркова
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 корен пащърнак
  • 100 грама грах
  • 1 мек домат
  • 1 стрък мащерка
  • 1 щипка сух риган
  • 3 стръка пресен магданоз
  • 3 стръка пресен джоджен или мента
  • 1 супена лъжица олио
  • сол, черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Налейте водата в тенджера, подсолете я, сложете олиото и я оставете да заври. Почистете картофите, морковите, чушките, пащърнака и ги нарежете на кубчета.

Прибавете към течността и разбъркайте. Настържете домата на ренде и заедно с граха сложете към супата. Подправете със стръкчета нарязани магданоз, мента или джоджен, мащерка и сух риган.

Накъсайте местото на ситно, нарежете дреболийките и ги прибавете към бульона. Оставете ястието да къкри на слаб огън до готовност. Охладете, разсипете порции, поднесете и се насладете на богатия вкус.

Добър апетит!

Източник: www.islandia24.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСпециалистиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиХранене при...Алтернативна медицинаНовиниЛечения