Зеленчукова агнешка супа с дреболийки
Необходими продукти:
- 300-400 грама сварено агнешко месо
- 200 грама сварени агнешки дреболийки
- около 3 литра вода
- 2 картофа
- 2 моркова
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 корен пащърнак
- 100 грама грах
- 1 мек домат
- 1 стрък мащерка
- 1 щипка сух риган
- 3 стръка пресен магданоз
- 3 стръка пресен джоджен или мента
- 1 супена лъжица олио
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, подсолете я, сложете олиото и я оставете да заври. Почистете картофите, морковите, чушките, пащърнака и ги нарежете на кубчета.
Прибавете към течността и разбъркайте. Настържете домата на ренде и заедно с граха сложете към супата. Подправете със стръкчета нарязани магданоз, мента или джоджен, мащерка и сух риган.
Накъсайте местото на ситно, нарежете дреболийките и ги прибавете към бульона. Оставете ястието да къкри на слаб огън до готовност. Охладете, разсипете порции, поднесете и се насладете на богатия вкус.
Добър апетит!
Източник: www.islandia24.com
Коментари към Зеленчукова агнешка супа с дреболийки