Агнешка супа с картофи
Необходими продукти:
400 грама агнешко месо
5 картофа
1 морков
1 глава лук
олио
сол и черен пипер на вкус
копър (магданоз или друга зелена подправка по избор) и крутони за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, сложете го във вряща вода за 10 - 15 минути. Отстранете пяната, която се образува на повърхността.
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и добавете в съда при месото. След това сложете настъргания морков и главата лук цяла (обелена, разбира се). Подправете със сол и черен пипер на вкус, малко олио.
Оставете супата на котлона до готовност на всички продукти.
Когато се сварят, извадете главата лук. Може да намачкате част от картофите, за да се получи по-плътна супа. Разпределете я в подходящи чинии и поднесете с копър и крутони.
Добър апетит!
Коментари към Агнешка супа с картофи