Агнешка супа с нахут и картофи
Необходими продукти:
600 грама агнешко месо (с кост)
500 грама картофи
60 грама овча лой
100 грама лук
80 грама нахут (може грах)
50 грама моркови
150 грама домати
80 грама сладки чушки
черен пипер на зърна
сол
зелени подправки
Начин на приготвяне:
Измийте нахута, залейте със студена вода и оставете зърната да престоят в нея една нощ.
Месото нарежете на малки парчета, сложете в тенджера, добавете нахута, ситно нарязаната лой и залейте всичко със студена вода.
Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Отстранете пяната, която се образува, и нека продуктите се варят около час (или до нужната готовност). След това прибавете нарязаните моркови и лук, изчакайте супата да заври още веднъж и сложете картофите на едри кубчета.
10 минути преди да свалите съда от котлона, прибавете доматите, нарязани на четири части, и чушките - на сламки.
Подправете с черен пипер на зърна и сол. Поднесете супата поръсена с накълцани зелени подправки по избор (магданоз, чубрица или друго).
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
Коментари към Агнешка супа с нахут и картофи