Агнешка супа с картофи, ориз и сливи
Необходими продукти:
- 300 грама картофи
- 500 грама агнешко месо
- 50 грама ориз
- 2 глави кромид лук
- връзка магданоз
- 150 грама сливи
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте агнешкото, залейте го със студена вода и сложете върху котлона. Когато течността кипне, отстранете образувалата се пяна, посолете и варете месото в продължение на 3 часа. След това го извадете от бульона, нарежете на дребни парчета и върнете в тенджерата. Прецедете бульона.
Изплакнете ориза, изсипете го при агнешкото и варете 5 минути. След това сложете и картофите, които предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета. Почистените от костилките сливи прибавете 10 минути по-късно, най-накрая сложете нарязания лук и гответе супата 15 минути.
Когато бъде готова, поръсете с нарязан магданоз и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Коментари към Агнешка супа с картофи, ориз и сливи