Пикантна агнешка супа с нахут и леща
Необходими продукти:
1 чаена чаша нахут
250 грама агнешко месо
250 грама леща
2 супени лъжици ориз
1 глава лук
парче джинджифил
1/2 люта чушка
1 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица смлян червен пипер
3 супени лъжици зехтин
сол на вкус
нарязан пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за 3 часа, след това изплакнете, налейте в съда 500 милилитра чиста вода и сварете зърната за около час.
Нарежете агнешкото на кубчета, лука - на полукръгчета, джинджифила и лютата чушка (почистена от семената) - на тънки сламки.
Сгорещете зехтина в тенджера с дебело дъно и в нея запържете джинджифила и лютата чушка. След това прибавете лука, агнешкото, куркумата, червения пипер, 5 минути по-късно нахута, лещата и ориза. Нека всичко се вари в продължение на 30 минути. Накрая подсолете на вкус, поръсете супата с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Коментари към Пикантна агнешка супа с нахут и леща