Начало Хранене Групи храни и ястия Зърнени храни Пшеничен хляб

Пшеничен хляб

Пшеничен хляб - изображение

Всеизвестно е, че хлябът е изключително полезен продукт, който има голяма хранителна стойност. Според диетолозите, в него се съдържат абсолютно всички, необходими за нормалното протичане на жизнените функции, хранителни вещества и незаменими аминокиселини.

Пшеничният хляб е подходящ за хора, страдащи от язви на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен гастрит с повишена киселинност, обострен хроничен колит и при редица други заболявания, при които ръженият хляб е противопоказен.

Трябва да се отбележи, че пшеничният хляб съдържа голямо количиство протеини, затова може да предизвика алергия у някои хора.

Още по темата:

3.4, 5 гласа

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.

Вода34.3 мл.
Белтък7.7 гр.
Мазнини2.4 гр.
Въглехидрати53.4 гр.
Калории254 кал.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

витамини РР, В1(тиамин), В2 (рибофлавин), В5, В6 (пиридоксин), В9 (фолиева киселина), Е, Н (биотин), РР (ниацинов еквивалент), холин,

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИнтервютаРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаСнимкиВидеоИсторияНовиниДиети