Ягодов квас с мед и стафиди

Необходими продукти:
1 килограм ягоди
5 литра вода
100 грама захар
25 грама дрожди
250 грама мед
лимонтузу на върха на ножа
2 супени лъжици стафиди
Начин на приготвяне:
Измийте ягодите, почистете ги от излишните части и изцедете сока.
Намачканите плодове сложете в емайлирана тенджера, налейте водата и поставете на котлона. Когато сместа заври, свалете от огъня и след 10 минути прецедете.
Към течността прибавете ягодовия сок, смесените със захарта дрожди, меда и лимонтузу на върха на ножа.
Разбъркайте всичко старателно и оставете на топло място за 1-2 дни.
След това разпределете кваса в бутилки, в които предварително сте сложили по 5-6 стафиди. Затворете плътно съдовете и съхранявайте напитката на студено.
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНОМЕЛИ РАЗТВОРИМА НАПИТКА С ЛАЙКА, МЕД И ПОРТОКАЛ саше * 16
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ГРИЙН БЕАР БЮТИ СМУТИ ЯГОДА 300 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ягода, Градинска ягода
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Пилешко филе с мед и горчица
- Манука
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Пилешко филе с мед и лимон
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
Коментари към Ягодов квас с мед и стафиди