Ябълкови палачинки с домашен сос карамел

Необходими продукти:
- 200 грама самонабухващо брашно
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
- 1 яйце
- 150 милилитра прясно мляко
- 150 милилитра ябълков сайдер
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 2 малки ябълки, настъргани
За гарниране:
- карамелизирани ябълки
- домашен сос карамел
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа.
- В друга купа разбийте яйцата с прясното мляко и ябълковия сайдер.
- Направете кладенче в средата на сухите съставки и добавете яйчената смес.
- Разбъркайте до гладко тесто с дървена лъжица или шпатула.
- Прибавете разтопеното масло и настърганите ябълки и отново разбъркайте.
- Загрейте тефлонов тиган на средно силен огън и го подмажете с масло.
- Изсипете 1 черпак от сместа и печете палачинката, докато се появят малки мехурчета и горната й част изглежда суха.
- Обърнете и печете до златисто кафяв цвят. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете палачинките топли, гарнирани с резенчета карамелизирани ябълки и домашен сос карамел.
Да ви е сладко!
Снимки: waffleandwhisk.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Палачинки без яйца
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Карамелизирана захар - рецепта
- Ябълкова пита с кисело мляко
- E150(a) Карамел обикновен
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълкови палачинки с домашен сос карамел