Фокача със сирене и лук

Необходими продукти:
120 грама сирене
7 грама суха мая
5 супени лъжици олио
2,5 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
250 милилитра вода
2 глави лук
400 грама брашно
2 чаени лъжици смес от любими подправки
Начин на приготвяне:
Сложете маята и 1/2 супена лъжица от захарта в половината от водата (топла), прибавете и малко брашно. Оставете за известно време, за да втаса. Когато това стане, прибавете останалите вода и брашно, олиото и замесете малко лепкаво тесто. Оставете на топло, за да втаса.
Лука нарежете на полукръгчета и изпържете на среден огън до полупрозрачност в нагорещеното олио. Сложете останалата захар и карамелизирайте лука.
Нарежете сиренето на кубчета 1х1 сантиметра.
Застелете дъното на тава с пергамент. Намазнете ръцете си и разпределете тестото в съда, без да разточвате, просто го разтеглете.
Поръсете повърхността с подправките и направете вдлъбнатини с пръсти, в които разпределете сиренето. Върху него сложете лука.
Изпечете фокачата в предварително загрята до 180 градуса фурна, а необходимото време е около 20-25 минути (докато се образува златиста коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Цветни рулца от тортила питки
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Фокача със сирене и лук